середу, 22 серпня 2012 р.

Модуль 11.Рефлексія
З усього того, чому я навчилася на цьому тренінгу, на мою думку, найефективнішим для навчання моїх учнів буде: вміння користуватися  інтернет ресурсами, вибирати  необхідну  інформацію,  використовувати  її в своїй роботі; навички планування роботи над проектами, самооцінювання, розвиток  комунікаційних навичок. Усвідомлення учнями того, що не лише вчитель, а й однокласники, користувачі інтернету зможуть побачити і оцінити їх роботу, спонукатиме  їх до більш якісної роботи.

вівторок, 21 серпня 2012 р.

Модуль 10.Рефлексія

У цьому модулі ми обговорили те, як можна використовувати різні техніки постановки запитань, створили документи для того, щоб підтримати навчання, що будується навколо навчальних потреб учнів, створили план впровадження теми.

Модуль 9.Рефлексія

У цьому модулі ми обговорили створені приклади учнівських робіт та засоби їх оцінювання,як допомогти учням стати цілеспрямованими в навчанні, проаналізували шляхи здійснення диференціації навчання учнів, створили форму оцінювання учнівської самоспрямованості в навчанні, створили інструменти для підсумкового оцінювання.

Модуль 8.Рефлексія

Під час роботи з даним модулем ми поділилися прикладами учнівських робіт, обговорили ідеї з залучення учнів до процесу оцінювання, проаналізували власну систему оцінювання.

Модуль 7. Рефлексія

При роботі з цим модулем я з іншими учасниками тренінгу поділилася ідеями про те, як можна використати Інтернет при навчанні учнів. Ми обговорили питання "Як допомогти учням пристосуватися до навчання за методом проектів та особистісно-орієнтованого навчання" Я створила приклад учнівської презентації та публікації, учнівської вікі-статті та учнівського вікі блогу.

Модуль 6. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчання моїх учнів. 
Дуже сподобалась ідея створення опитувальника в документах Google. Обов'язково буду використовувати Форми у своїй діяльності.

Модуль 5. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання Інтернет-ресурсів у процес навчання моїх учнів. 
Головна ідея цього модулю в тому, що Інтернет - це потужний та необхідний засіб у проектному дослідженні. Проте не слід забувати, що й там школярі можуть знайти неправдиву та неякісну інформацію. Слід постійно нагадувати їм про критичне оцінювання всіх веб-ресурсів, а також про відповідальне використання знайдених матеріалів та захист авторських прав